Bergbrytning

Vi bryter berg kompetent och effektivt

Bergbrytning behövs för att bryta och avlägsna berggrund, till exempel för att installera fundament, gräva tunnlar eller för att utföra jordbearbetning. Vi är experter på bergbrytning och erbjuder mångsidiga lösningar för bygg- och infrastrukturprojekt.

Allt fler byggprojekt kräver specialiserade bergbrytningslösningar för att bygga komplex infrastruktur. Betydelsen av bergbrytning har ökat i stora stadsprojekt, såsom underjordiska parkeringsanläggningar och tunnelbanestationer samt väg- och järnvägstunnlar. Vi kan också jobba på stadsområdet och ta hänsyn till dess krav.

Vid utformningen av projektet ägnar vi stor uppmärksamhet åt berggrundens egenskaper och väljer den optimala tekniken, vilket säkerställer ett smidigt och kostnadseffektivt arbete. Vi har erfaren personal och mångsidig utrustning för att säkerställa arbetets kvalitet och säkerhet. Kontakta oss, så planerar vi tillsammans hur vi kan hjälpa dig nå dina mål.

Kontakta oss
Tunnelgrävning

Vår expertis inom tunnelgrävning är omfattande

Vi utför tunngelgrävningar både i gruvor och på infrastruktursbyggen. Vår breda kompetens möjliggör utförande av projekt i olika miljöer, oavsett om det handlar om att utvidga en befintlig tunnel eller skapa en helt ny. Vi är flexibla nog att anpassa vår verksamhet efter både kundens krav och miljöförhållandena, oavsett om det är i en gruv- eller stadsmiljö.

Tunnelgrävning
Exempel på <span>våra tunnelutgrävningar</span>

Exempel på våra tunnelutgrävningar

 • 100m

  Utgrävning av Finnoo II avloppstunnel

 • 100m

  Länsimetro tunnelbana

 • 100m

  Ramptunneln i Parainen-gruvan

 • 100m

  Boliden Kevitsa gruvtunnel

Kanalbrytning, dagbrott och annan stenbrytning
Kanalbrytning, dagbrott och annan stenbrytning

Vi utför även ett brett spektrum av brytningsarbeten

Vi har gedigen kompetens från många gruvor och arbetet i olika gruvor har gett oss erfarenhet av många olika typer av stenbrott och brytningsmetoder.

Förutom tunnelbrytning utför vi även kanalbrytning, dagbrottsbrytning och andra brytningsarbeten – vi har utfört ett brett spektrum av arbeten såsom grund-, kanal- och utjämningsbrytning och olika typer av schaktbrytning.

Vi lyssnar på våra kunders behov och är beredda att fundera ut lösningar för mer specialiserade projekt i stället för att alltid använda en färdig formel.

 

Läs mer om kanalbrytningExempel på andra tunnelutgrävningar <span>vi har genomfört</span>

Exempel på andra tunnelutgrävningar vi har genomfört

 • 100st 15-20 m luftventilationsschakter

  Pampalo gruva

Förstärkningar

Vi gör förstärkningar för olika typer av miljöer

Vår mångsidiga expertis inom förstärkningar sträcker sig till kabel- och nätbultning, vanligtvis för gruvor. Dessutom kan vi utföra bergbultning med olika typer av bultar och med lång erfarenhet.

Förstärkningar
Exempel på bergbultning <span>vi har gjort</span>

Exempel på bergbultning vi har gjort

 • 100km nätbultning

  Agnico Eagle Finland gruvtunnlar

 • 100st andra bultar

  Agnico Eagle Finland gruvtunnlar

Våra referenser

Vi arbetar 24/7 Vi arbetar 24/7

Kontakta oss

Lämna oss dina kontaktuppgifter och ett meddelande i fritt format genom att använda schema nedantill, så kontaktar vi dig så snart som möjligt.