JIITEE Työt Oy

Sprutbetong

Sprutbetong är en av de viktigaste metoderna inom moderna bergförstärkningar. Med vår omfattande utrustning i kombination med vårt kompetenta team kan vi säkerställa en effektiv och säker genomföring samt ett högkvalitativt resultat för kunden och användaren.


Eftersom sprutbetong fastnar omedelbart på ytan, är den idealisk att använda för förstärkning och klädsel av tunnlar, välv och schaktväggar.
Det finns även många andra sätt att använda sprutbetong på, till exempel tunnelmynningar, skyddsbeläggningar för slänter samt reparationer och förstärkningar av betongsocklar, balkar och pelare. 

Sprutbetong med både våt- och torrblandningsmetoder

Vi utför sprutbetongsarbeten med både våta och torra blandningsmetoder, som båda har sina fördelar. Torra blandningsmetoder lämpar sig bättre för mindre reparationer och utrymmen som måste hållas torra, eller är svåra att komma åt.

Våtblandning är mer effektiv och kapacitetshöjande, vilket gör den lämplig för större projekt. Vi har ett brett utbud av sprutbetongrobotar samt våt- och torrsprutningsutrustning för att tillgodose olika behov, och vi ser till att vår utrustning och arbetarnas kompetens alltd i är uppdaterad.

Exempel på sprutbetongprojekt vi har utfört

  • Renovering av järnvägstunneln, Pepallonmäki, R.Ajalin Oy – Renovering av 560 meter järnvägstunnel, borrning och installation av förankringsbultar, säkerhetsnät, sprutbetong, installation av klädselmattan och eftertätning.
  • Länsimetro, Espoonlahti, Espoo, YIT Infra Oy – Förstärkningsarbeten vid Espoonlahti Tunnelbanestation, installation av dränering och sprutbetong i tunneln 600 m3
  • Lippulaiva köpcentrum, Esbo, Louhintahiekka Oy – Sprutbetong för grunden/marklutningen av köpcentrumet. 
  • Renovering av Lavianmäki järnvägstunnel, Destia Rail Oy – Renovering av 580 meter järnvägstunnel, borrning och installation av 11 500 ankare, säkerhetsnät på 11 500 m2, och sprutbetong ungefär 12 000 m2.
  • HSY Pasila renovering av vattentunneln, Destia Oy – Arbeten för renovationen av den trånga vattentunneln, borrning och bultning av ungefär 10 000m, sprutbetong på 12 000 m2, installation av dränering på 2000 m, samt stenbrytningsarbeten.
  • Helen Mustikkamaa värmelager, YPR – Förstärkningsarbeten i värmelagret, inklusive borrning, bultning, installation av dränering och sprutbetong.
  • Neste Kilpilahti, Porvoon Paalurakenne Oy – Stenbrytningsarbeten och sprutbetong för grunden till bränsletankarna.
  • Renovering av Högbacka järnvägstunnel, R. Ajalin – Sprutbetong på ungefär 5 000 m2.
  • Beklädning av servicetunneln i Sulkavuori avloppsreningsverk, YIT

Kontakta oss

Lämna oss dina kontaktuppgifter och ett meddelande i fritt format genom att använda schema nedantill, så kontaktar vi dig så snart som möjligt.